Equine Touch, ET

Förebygger skador, lindrar smärta och förkortar skadeperioden hos hästen.

Onda ryggar och nackar, problem med leder, oren gång, sen- och muskelskador, snedhet, mentala problem osv. ET aktiverar och hjälper igång kroppens egen läkningsförmåga. ET används också med fördel i förebyggande syfte och för alla hästars välbefinnande.

Equine Touch™ är en icke-diagnostisk, mjuk, manuell terapiform där hela hästen behandlas med en förutbestämd serie av unika, mjuka, vibrationsframkallande grepp på den mjuka vävnaden

Equine Touch™ är egentligen inte en terapi i sig, och ändå har det visat sig att man får kraftfulla terapeutiska effekter på en mängd olika problem hos hästen både fysiska och psykiska. De mjuka procedurerna påminner hästens kropp på cellnivå att återbalansera sig och därigenom stimuleras kroppen att uppnå ett idealiskt jämviktsläge, i vilket de mest varierande problem påverkas på alla nivåer.

Equine Touch™ innefattar inga manipulationer eller justeringar av skelettet, utan de mjuka greppen utförs endast över muskler och den mjuka bindväven. Då greppen utförs korrekt framkallas en djup avslappning i spända och trötta muskler, återhämtning av skadade och atrofierade muskler gynnas, smärta lindras, blodcirkulationen ökar, lymfdräneringen främjas.
Hela kroppen balanseras fysiskt och psykiskt, energiblockeringar frigörs, qi-flödet i meridianerna stimuleras. På så sätt främjas kroppens egen läkningsförmåga på ett skonsamt sätt.

Equine Touch™ är inte avsedd att på något sätt ersätta den normala veterinärmedicinen. Ytterligare en fördel är att rätt utförd är ET inte alls kroppsligt belastande för terapeuten.
Samtidigt som Equine Touch har den unika förmåga att stå på egna ben som ett korrigerande system på alla nivåer, fungerar det utmärkt som komplement till veterinärmedicinsk behandling, akupunktur, osteopati, kiropraktik, homeopati, örtmedicin och andra energibaserade tekniker.

Jag berättar gärna mer om Equine Touch och varför jag anser ET vara en så effektiv och användbar terapiform. Du kan också läsa mer om Equine Touch på;
http://www.equinetouch.se/

Hästmassage för hemmabruk

Här hittar Du mer info samt anmälningsformulär till Hästmassage för hemmabruk

» Anmälningsformulär till Hästmassagedagen

Senaste Nyheterna

Miljöträningskurs

2019-08-17

Hästmassage för hemmabruk

2019-03-31

Ridskolestart den 8 april 2019

2019-03-31

Intensivkurs för VUXNA nybörjare

2019-03-30

Inspirationsveckan v.28

2019-02-28

» Läs alla nyheter

Anmälningsblankett till våra kurser

Här kan du anmäla dig on-line till våra helgkurser.

» Anmälningsformulär till Sörgårdens helgkurser

Kommande händelser

» Se alla händelser

Equine Touch - ET

Equine Touch är en mjuk icke-diagnostisk manuell terapiform där hela hästen behandlas. ET lindrar smärta och förkortar skadeperioden hos hästen och används med fördel i förebyggande syfte. Boka tid för Din häst, jag tar emot hästar här på gården under dagtid och kan i mån av tid även åka till Ditt stall.

» Läs mer om ET här

Bildgalleriet
Slumpmässigt vald bild

» Se alla bilder

Örter

Rena örter eller skräddarsydda blandningar för problem med t ex. luftvägar, mage,hormoner, stress och oro eller leder och muskulatur. Vi har alltid örter till mycket bra priser och av hög kvalitet hemma. Tex. Gurkmeja, djävulskloört, munkpeppar mm. Kontakta oss för rådgivning och beställning. Vi skickar till nöjda hästägare över hela landet.

» Läs mer om vår örtförsäljning här

Försäljning

På Sörgården säljer vi egen- tillverkade repgrimmor och grimskaft

» Läs mer här

Blogg

Välkommen att besöka min blogg. Här kan du läsa om ny hästrelaterad forskning och mina reflektioner över hästhantering och träning och utbildning. Här kommer jag även att samla och publicera minnen, historier och anekdoter från mitt liv som hästägare, ridlärare, ridskoleägare, hästtränare och hästbehandlare

» Besök gärna min Blogg

Munkpeppar

Används som enda ört eller i hormonstabiliserande blandningar. Kan ges till ston med oregelbunden eller svag brunst eller med PMS liknande symtom. Lugnar även hingstiga valacker.

» Läs mer om Munkpeppar här