Equine Touch, ET

Förebygger skador, lindrar smärta och förkortar skadeperioden hos hästen.

Onda ryggar och nackar, problem med leder, oren gång, sen- och muskelskador, snedhet, mentala problem osv. ET aktiverar och hjälper igång kroppens egen läkningsförmåga. ET används också med fördel i förebyggande syfte och för alla hästars välbefinnande.

Equine Touch™ är en icke-diagnostisk, mjuk, manuell terapiform där hela hästen behandlas med en förutbestämd serie av unika, mjuka, vibrationsframkallande grepp på den mjuka vävnaden

Equine Touch™ är egentligen inte en terapi i sig, och ändå har det visat sig att man får kraftfulla terapeutiska effekter på en mängd olika problem hos hästen både fysiska och psykiska. De mjuka procedurerna påminner hästens kropp på cellnivå att återbalansera sig och därigenom stimuleras kroppen att uppnå ett idealiskt jämviktsläge, i vilket de mest varierande problem påverkas på alla nivåer.

Equine Touch™ innefattar inga manipulationer eller justeringar av skelettet, utan de mjuka greppen utförs endast över muskler och den mjuka bindväven. Då greppen utförs korrekt framkallas en djup avslappning i spända och trötta muskler, återhämtning av skadade och atrofierade muskler gynnas, smärta lindras, blodcirkulationen ökar, lymfdräneringen främjas.
Hela kroppen balanseras fysiskt och psykiskt, energiblockeringar frigörs, qi-flödet i meridianerna stimuleras. På så sätt främjas kroppens egen läkningsförmåga på ett skonsamt sätt.

Equine Touch™ är inte avsedd att på något sätt ersätta den normala veterinärmedicinen. Ytterligare en fördel är att rätt utförd är ET inte alls kroppsligt belastande för terapeuten.
Samtidigt som Equine Touch har den unika förmåga att stå på egna ben som ett korrigerande system på alla nivåer, fungerar det utmärkt som komplement till veterinärmedicinsk behandling, akupunktur, osteopati, kiropraktik, homeopati, örtmedicin och andra energibaserade tekniker.

Jag berättar gärna mer om Equine Touch och varför jag anser ET vara en så effektiv och användbar terapiform. Du kan också läsa mer om Equine Touch på;
http://www.equinetouch.se/

Blogg

Välkommen att besöka min blogg www.yvonnelarsson.se. Här kan du bl. a hitta en mina inlägg om allt från hästhantering, läsa om ny hästrelaterad forskning och mina reflektioner över träning och utbildning. Det kommer även att finnas aktuellt kursschema, priser etc. Här kommer jag även att samla och publicera minnen, historier och anekdoter från mitt liv som hästägare, ridlärare, ridskoleägare, hästtränare och hästbehandlare. Så varmt välkommen till min värld!

» Besök gärna min Blogg

Senaste Nyheterna

Nu finns vi i HALLAND!

2020-11-28

Boka privatlektioner, kurser och clinics

2019-12-03

Miljöträningskurs

2019-08-17

Hästmassage för hemmabruk

2019-03-31

Ridskolestart den 8 april 2019

2019-03-31

» Läs alla nyheter

Örtdag för Hästfolk

Samla ihop ett gäng likasinnade och lär er vilka skatter som finns i naturens apotek.Jag åker gärna ut i landet och pratar om de örter och växter du själv kan plocka och använda till din häst. Läs mer om hur det går till att anordna en kursdag om örter

» Information om Örtdag för Hästfolk

Kommande händelser

» Se alla händelser

Equine Touch - ET

Equine Touch är en mjuk icke-diagnostisk manuell terapiform där hela hästen behandlas. ET lindrar smärta och förkortar skadeperioden hos hästen och används med fördel i förebyggande syfte. Boka tid för Din häst, jag tar emot hästar här på gården under dagtid och kan i mån av tid även åka till Ditt stall.

» Läs mer om ET här

Bildgalleriet
Slumpmässigt vald bild

» Se alla bilder

Hästmassage för hemmabruk

Samla ihop dina vänner och boka in en kursdag hemma i ditt stall. Här kan du hitta mer information om priser, tider mm samt anmäla ditt intresse.

» Information om Hästmassage för hemmabruk

Försäljning

På Sörgården säljer vi egen- tillverkade repgrimmor och grimskaft

» Läs mer här

Örter

Rena örter eller skräddarsydda blandningar för problem med t ex. luftvägar, mage,hormoner, stress och oro eller leder och muskulatur. Vi har alltid örter till mycket bra priser och av hög kvalitet hemma. Tex. Gurkmeja, djävulskloört, munkpeppar mm. Kontakta oss för rådgivning och beställning. Vi skickar till nöjda hästägare över hela landet.

» Här hittar du aktuell prislista över de örter och blandningar du kan beställa