Om Sörgården

Sörgården är en naturskönt belägen hästgård i Hössjö, ca 20 km SV Umeå. Här bedriver vi sedan 1990 ridskola, läger och kursverksamhet för hästintresserade från hela landet. Under sommaren håller vi ridläger/sommarkurser för barn, ungdomar och vuxna. Under vår och höst bedriver vi ridskoleverksamhet samt håller helgkurser för alla kategorier av ryttare och hästar.

Stor vikt läggs vid en sund och säker hästhantering. Vår målsättning, förutom att ge deltagarna en så noggrann och gedigen undervisning som möjligt, är att också skapa en ökad förståelse för hästens naturliga beteende och behov och därmed underlätta kommunikationen mellan häst och människa, både i sadeln och i den dagliga samvaron i stallet.

På Sörgården finns alltid runt 15 trevliga och välskolade hästar och ponnyer i olika storlekar, kategorier och raser, mycket väl lämpade för sin uppgift.

På gården finns en fristående förläggning med två och fyrbäddsrum. Förutom sovrummen finns kök, matsal/samlingsrum, toaletter och dusch. Tillgång finns till tvättmaskin och torkrum.

Vi som äger, arbetar och bor på gården är Yvonne Larsson och Stig Nilsson. Vår strävan och ambition är att skapa en familjär och trevlig stämning på våra ridläger och kurser för barn, ungdomar och vuxna. Vi vet av lång erfarenhet,(vi arrangerade vårt första ridläger redan 1978) hur viktigt det är att spännande utmaningar på rätt nivå blandas med trivsel och trygghet för att få ett positivt inlärningsklimat.

Stig sköter det mesta vad det gäller det praktiska, dvs. hovslageri, stallskötsel och underhåll samt under läger och kurssäsongen matlagning mm.

Som instruktör på Sörgården fungerar jag, Yvonne. Min ridskoleverksamhet startade jag 1977 i Nordmaling och under 80-talet utbildade jag mig till ridinstruktör i Svenska Ridsportförbundets regi på bl.a. Strömsholm. I slutet av 90-talet jag drabbades av sjukdom vilket ställde det mesta upp och ner och jag fick anledning att omvärdera mycket i mitt liv och då också mitt och andras sätt att arbeta och hantera hästar. Efter detta har jag kontinuerligt vidareutbildat mig och bl.a. har jag deltagit i samtliga steg i den enda svenska utbildning som finns för NH-instruktörer. Utöver detta är jag även tränare i Centrerad Ridning nivå 2, vilket är en kroppsmedveten ridning som på så många olika sätt ökar kommunikationen mellan häst och ryttare.
Jag är mycket intresserad av att skapa en helhet för häst och människa oavsett disciplin eller inriktning och har även utbildat mig inom olika terapier för häst bl.a. Equine Touch, ET, vilket är en mycket effektiv och kraftfull terapiform.
De snart 30 år jag har haft privilegiet att få träna egna och andras hästar har gett mig så otroligt mycket, framförallt en insikt att genom utbildning, ödmjukhet och kommunikation har både människor och hästar allt att vinna och inget att förlora.

Hästmassage för hemmabruk

Här hittar Du mer info samt anmälningsformulär till Hästmassage för hemmabruk

» Anmälningsformulär till Hästmassagedagen

Senaste Nyheterna

Miljöträningskurs

2019-08-17

Hästmassage för hemmabruk

2019-03-31

Ridskolestart den 8 april 2019

2019-03-31

Intensivkurs för VUXNA nybörjare

2019-03-30

Inspirationsveckan v.28

2019-02-28

» Läs alla nyheter

Anmälningsblankett till våra kurser

Här kan du anmäla dig on-line till våra helgkurser.

» Anmälningsformulär till Sörgårdens helgkurser

Kommande händelser

» Se alla händelser

Equine Touch - ET

Equine Touch är en mjuk icke-diagnostisk manuell terapiform där hela hästen behandlas. ET lindrar smärta och förkortar skadeperioden hos hästen och används med fördel i förebyggande syfte. Boka tid för Din häst, jag tar emot hästar här på gården under dagtid och kan i mån av tid även åka till Ditt stall.

» Läs mer om ET här

Bildgalleriet
Slumpmässigt vald bild

» Se alla bilder

Örter

Rena örter eller skräddarsydda blandningar för problem med t ex. luftvägar, mage,hormoner, stress och oro eller leder och muskulatur. Vi har alltid örter till mycket bra priser och av hög kvalitet hemma. Tex. Gurkmeja, djävulskloört, munkpeppar mm. Kontakta oss för rådgivning och beställning. Vi skickar till nöjda hästägare över hela landet.

» Läs mer om vår örtförsäljning här

Försäljning

På Sörgården säljer vi egen- tillverkade repgrimmor och grimskaft

» Läs mer här

Blogg

Välkommen att besöka min blogg. Här kan du läsa om ny hästrelaterad forskning och mina reflektioner över hästhantering och träning och utbildning. Här kommer jag även att samla och publicera minnen, historier och anekdoter från mitt liv som hästägare, ridlärare, ridskoleägare, hästtränare och hästbehandlare

» Besök gärna min Blogg

Munkpeppar

Används som enda ört eller i hormonstabiliserande blandningar. Kan ges till ston med oregelbunden eller svag brunst eller med PMS liknande symtom. Lugnar även hingstiga valacker.

» Läs mer om Munkpeppar här